Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur sorusu tüm anne adaylarının merak ettiği soruların başında gelir. Gebelik döneminde bebeğin kızmı erkekmi olduğunu ulrason muayenesinden sonra öğrenebilirsiniz. Aslında genetik olarak daha hamileliğin ilk oluştuğu anda bebeğin cinsiyeti bellidir fakat bunun ultrason muayenesiyle belli olabilmesi için bebeğin gözükebilecek büyüklüğe gelmesi gerekir. Bebeğin cinsiyeti kaçıncı hafta belli olur derseniz, ultrason ile 13 hafta civarında yani 3. ay bittikten sonra anlaşılabilir. Ancak bu her zaman belli olmayabilir. Genellikle bebeğin cinsiyeti 16-17 haftalarda daha kesin anlaşılır. Cinsiyet için en net sonuç ise 20. haftaya yaklaşınca değerlendirilir. Çok nadiren de olsa cinsiyeti anlamada yanılmalar olabilir. Daha sonraki ultrason görüntüsünde bebeğin cinsiyeti farklı çıkabilir. Bunun sebebi genellikle erkek bebeğin penisinin görülememesinden kaynaklanır. Bebeğin cinsiyeti eğer erkek olarak görülmüşse çok fazla yanılma olmaz çünkü penis görülmüştür. Ancak kız olduğu söylenen bebeklerde yanılma payı daha fazladır çünkü penisin gözükmemesi kız olduğu düşüncesini yaratabilir.
Ultrason dışında hamilelik sırasında amniyosentez (anne karnında amnion suyu alınması) veya kordosentez, koryon villus biyopsisi gibi yöntemlerle yapılan kromozomal değerlendirmelerde bebeğin cinsiyeti kesin olarak gözlenir. Bu değerlenirmelerde erkek (XY) veya dişi (XX) kromozomal yapısı gözlenir.
Bunları dışında evde uygulanabilen %80 doğruluk oranına sahip bazı testler üretilmiştir. Ancak bu testlerin bazı sakıncaları olduğu için önerilmemektedir hatta bazı ülkelerde yasaklanmıştır.